CTILLSwebbannerSwoosh

Prikaz projekta

Projekt Kreativno mišljenje u pismenosti i jezičnim djelatnostima objedinjuje stručnost četiriju europskih ustanova.

Projekt objedinjuje formalne teorije i principe kreativnoga mišljenja, informalnoga učenja i uporabe informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) u nizu dostupnih i primjenjivih situacija koje potiču učenje i poučavanje u području pismenosti i učenja stranih jezika.

Rezultati projekta: Rezultati projekta uključuju niz smjernica za “poučavanje poučavatelja” (trening trenera) koje uključuju temeljne principe kreativnoga mišljenja. Pomoću vježbi koje su utemeljene na primjerima i teoriji, poučavatelji će postati stručni u poučavanju principa kreativnoga mišljenja u kontekstu razvoja nastavnih materijala i aktivnosti.

Izradit će se materijali za poučavanje (trening) učitelja koji donose set modula dizajniranih s obzirom na različita tematska područja kreativnoga mišljenja i informalnoga učenja. Moduli uče metodama kreativnoga mišljenja pomoću primjera i uputa koji se mogu rabiti kao ishodište za stvaranje kreativnih nastavnih materijala.

Napravljen je plan održivoga tečaja koji pruža mogućnost održivosti projekta i nakon provedbenoga razdoblja i to u vidu tečaja usavršavanja za učitelje i druge sudionike u obrazovanju.

Na temelji glavnih rezultata projekta izrađen je DVD kao način podizanja svijesti o projektnim materijalima i alatima.

Svi su materijali dostupni na četirima jezicima projektnih partnera:

hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom.

Hrvatski

English

Deutsch

Italiano

Project number:
2014-1-UK01-KA204-000081
 

euflagcofundedvectposcmykrightConvertedeps
item1
paperplane